At tegne og male har en unik evne til at skabe kontakt med vores ubevidste.

Terapien lærer os, hvordan vi alle besidder kloge og kreative evner til at skabe personlige strategier til at mestre det, der i situationen er så svært og håbløst at rumme.

Jeg har gennem mit lange liv som terapeut – og via mine egne timer ved papiret – erfaret, hvordan tegneterapi kan skabe et anderledes sprog for de oplevelser, der har sat sig fast. Tegning, maling og anden kreativitet er tæt forbundet med det kropslige erindringsspor og vores ubevidst viden får gennem dette sprog en mulighed for at udtrykke sig.

I terapien arbejder vi med at øge tilliden til og forståelsen af disse kropslige og kreative udsagn.

Jeg trækker på min viden fra psykiatrien, der gennem tiden har vist mig, at der ofte kommer mennesker ind med symptomer, der bliver ligestillet med tunge psykiatriske diagnoser – men hvor symptom billedet faktisk har rødder i svigt eller overgreb i barndommen. Denne viden gav mig lyst til at tilegne mig færdigheder som tegneterapeut; som både kan bruges som en afdækkende metode og bruges som redskab til at få kontakt til sine inderst ressourcer, hvorfra en ny energi og vej kan tage form.